Cursul de Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație îşi propune formarea competenţelor de servire corectă a preparatelor, prestare de servicii adaptate tipurilor de consumatori şi de evenimente din unităţile de alimentaţie, identificarea reglementărilor legale privind protecţia consumatorului şi evidenţa primară.
Ospătar
Projects
Cui se adresează acest curs?
• Companiilor care doresc să-și califice personalul în vederea creșterii motivării acestora și îmbunătățirii calității serviciilor oferite clienților;
• Persoanelor care vor să profeseze în domeniul turismului și industria ospitalității, respectând cerinţele UE;
• Persoanelor care vor să-şi însuşească cunoștințele necesare unui ospătar, de la cei mai buni specialişti în domeniu.
Descrierea ocupației
Ospătarul se ocupă în principal de promovarea produselor și serviciilor unității, preluarea comenzilor clienților, servirea preparatelor culinare și a băuturilor, încasarea contravalorii serviciilor oferite, pregătirea locului de servire pentru o nouă comandă, menținerea unui mediu de muncă sigur și curat, organizarea cadrului general de deschidere, desfășurare și închidere a activității locului de servire.
Competențe profesionale dobândite:
• Cunoașterea normelor în domeniul securității și sănătății în muncă;
• Comunicarea interactivă la locul de muncă;
• Efectuarea muncii în echipă;
• Aplicarea NPM și PSI;
• Menținerea unui mediu de muncă sigur și curat;
• Organizarea locului de muncă;
• Încasarea contravalorii serviciilor oferite;
• Pregătirea locului de servire pentru o nouă comandă;
• Preluarea comenzilor clienților;
• Servirea preparatelor culinare și a băuturilor.
Acreditat ANC
Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice şi Ministerul Educaţiei Naționale.
Durata cursului
Curs de calificare Nivel 2 – 720 ore (240 ore teorie și 480 ore practică)
Condiții de înscriere
Absolvent de studii medii (Şcoală profesională/Liceu)
Acte necesare
• Copie CI;
• Copie ultima diplomă de studii;
• CV.