Sistemul de Management pentru Siguranța Alimentului

Sistemul de Management pentru Siguranța Alimentului

Industria alimentară, activitățile care au ca scop crearea de bunuri alimentare destinate populației, reprezintă domeniul care este puternic reglementat inclusiv de autorități, datorită conștientizării impactului pe care un management defectuos în sectorul alimentar îl poate avea asupra stării de bine a întregii populații. Riscurile și impacturile pe care diverse practici alimentare le-au avut in ultimii ani, fac Siguranța alimentului unul dintre cele mai stricte domenii de activitate.

Practicile care stau la baza acestor activități sunt cele impuse și/sau inspirate din HACCP/ISO 22001:2018. In plus, implementând un Sistem de Management pentru Siguranța Alimentului, vă asigurați si de respectarea legislației interne și internaționale, Sistemul de Management si legislația fiind omogenizate si concepute pe aceleași principii. Mai mult, HACCP/ISO 22001:2018 este dezvoltat având la baza Codex Alimentarius, document dezvoltat de ONU și Organizația Mondială a sănătății si respectând cerințele extrem de riguroase ale unor organizații de o mare importanta cum ar fi Armata SUA și chiar NASA, aceasta din urma fiind de altfel și cea care a solicitat acest tip de management asupra Siguranței alimentului pentru prima oară.

HACCP/ISO 22001:2018 este dezvoltat și implementat pe ideologia prevenirii unor situații nedorite, prin identificarea cauzelor acestora și stabilirea tuturor detaliilor necesare pentru eliminarea și/sau reducerea cauzelor, precum și documentarea tuturor acțiunilor întreprinse, pentru a constitui o baza de analiză ulterioară. Respectând principiile HACCP/ISO 22001:2018, vă asigurați de eliminarea sau reducerea la minim a tuturor situațiilor care ar putea periclita activitatea Dvs., lăsând loc activităților propriu zise să se desfășoare în cel mai eficient mod și cu cele mai bune rezultate.

    Solicită mai multe detalii

    Te vom contacta în cel mai scurt timp posibil pentru mai multe informații.