Sistemul de Management al Calității

Sistemul de Management al Calității

Standardul SR EN ISO 9001:2015 este standardul de bază pentru organizarea eficientă și competitivă a unei organizații. Acesta este cel mai răspândit standard ISO din lume la ora actuală, fapt care se datorează mai multor factori, printre care:

 • Este foarte adaptabil și poate fi implementat în aproape toate tipurile de organizații existente;
 • Urmărește creșterea satisfacției clienților și a proceselor care o determină;
 • Este întocmit folosind feed-back-ul a mii și mii de oameni și organizații din toate regiunile Globului, asigurând astfel know-how diversificat și bazat pe realitate, nu pe teorie;
 • Este gândit să ajute organizațiile atât operațional cât și strategic;
 • Militează pentru leadership prin implicare;
 • Este demonstrat ca fiind eficient și dând rezultate;
 • Pune bazele unei dezvoltări durabile și susținute;
 • Creste prestigiul organizației și încrederea partenerilor în aceasta;

Managementul Calității înseamnă modul în care coordonam calitatea, ce facem pentru a obține calitate. Este un sistem de organizare și, mai nou, de strategie. Fiecare activitate are un sistem de organizare propriu, conceput de regulă de către persoanele care conduc respectiva activitate. Prin implementarea unui Sistem de Management al Calității (SMC) nu faceți altceva decât să adăugați cunoștințele și expertiza tuturor colaboratorilor ISO la activitatea Dvs., asigurând astfel premisele unei dezvoltări de succes într-un cadru definit de interdependente globale.

Cerințele standardului SR EN ISO 9001:2015 se refera la o serie de aspecte care sunt cruciale pentru oricare activitate pentru a fi eficientă, aspecte care au fost identificate în practică de către colaboratorii ISO. Aceste aspecte trebuie eficientizate prin soluții optime, fondate în realitate, care și-au demonstrat eficiența în trecut, soluții care pot fi puse la dispoziția Dvs. prin experiența unui consultant extern. Cu toate acestea, în cadrul procesului de implementare exista posibilitatea identificării unor aspecte din standard care nu se aplică organizației in totalitate. Complexitatea Sistemului de management pentru acele cerințe poate să fie reduse la minim.

Implementarea unui Sistem de Management al Calității va permite Dvs. să vă conduceți organizația după propria viziune, având siguranța eficientei proceselor care compun viziunea respectiva.

  Solicită mai multe detalii

  Te vom contacta în cel mai scurt timp posibil pentru mai multe informații.