Daniel David

Daniel David este unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de ştiinţă din România. Este co-autor al cartii „Coaching cognitiv comportamental in organizatii” , care este de altfel primul manual de Coaching Cognitiv-Comportamental în Limba Română. De asemenea, a coordonat programul postuniversitar: „Optimizarea performanţei profesionale prin consultanţă şi coaching cognitiv-comportamental”. Unul dintre domeniile de expertiza profesionala ale lui Daniel David este promovarea sănătății individuale (ex. educație rațional-emotivă și cognitiv-comportamentală) și organizaționale (ex. coaching cognitiv-comportamental; managementul conflictului) prin tehnici cognitiv-comportamentale.

Este profesor „Aaron T. Beck” de psihologie clinică şi psihoterapie (ştiinţe cognitive clinice) la Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB), directorul fondator al Departamentului de Psihologie Clinică şi Psihoterapie din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, preşedinte al International Institute for the Advanced Studies of Psychotherapy and Applied Mental Health. În prezent este profesor asociat şi la prestigioasa instituţie medicală Icahn School of  Medicine at Mount Sinai, New-York, SUA şi directorul programului de cercetare la Albert Ellis Institute, New York, USA, un institut de referinţă la nivel internaţional pentru cercetarea şi practica în psihoterapie şi sănătate mintală. De asemenea, a fost membru al Scientific Review Group în Social Sciences în European Science Foundation. Din 2016 este prorectorul UBB pentru cercetare, competitivitate-excelenţă şi publicaţii ştiinţifice şi directorul executiv al Institutului STAR-UBB. În anul 2017 a fost ales preşedintele Asociaţiei Psihologilor din România.

Programele pe care le livrează sunt puternic interactive și experentiale, în care transferul de informație, concepte, instrumente ori metode se realizează pe bază experiențelor directe, trăite de către participanți ori de către Dan în proiecte reale.

Dan este coautor a două cărți de management, în domeniile afacerilor mici și mijlocii și a managementului financiar și are o experiență de peste 15 ani de management executiv în companii din diverse industrii, cu preponderentă în proiecte mari de schimbare în condiții de criză. În astfel de proiecte a restructurat structuri organizaționale complexe, a format și antrenat echipe de management, a selectat și antrenat manageri de vârf.

Înregistrare la eveniment